Бернард ШОУ

Узагалі говорячи, влада не псує людей, зате дурні, коли вони у владі, псують владу.


неділя, 13 грудня 2015 р.

Круглий стіл «Права людини і сучасні виклики України»
З нагоди Міжнародного Дня прав людини, який щороку святкується 10 грудня та враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій побудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону та прав людини, в рамках реалізацієї проекту «Я і Закон» в ЗОШ №4 проводився круглий стіл «Права людини і сучасні виклики України»
Учасниками нашого круглого столу стали: Олександр Коваль (учасник АТО), Олег Савка (депутат міської ради), о. Віктор Мендюк (УГКЦ), Галина Кукура (громадська організація „Діти сонця”), Лідія Когут (директор ЗОШ №4) та інші.
Приємно відмітити, що наші учениці – Андреїв Тетяна та Сандей Настя приймали участь у Всеукраїнському конкурсі есе на правознавчу тематику. На заході дівчатка поділилися своїми досягненнями.
Права людини в сучасному світі – це не просто актуальна тема, це проблема. Людство, що пройшло крізь бійню двох світових воєн, безлічі кривавих локальних конфліктів, пережито жорстокі диктатури, дійшло висновку, що не може бути миру і злагоди на Землі, не може бути організованого цивільного життя без поваги до людини, її прав, свобод і потреб.
Незважаючи на те, що Україна ратифікувала більшість найважливіших міжнародних актів в сфері прав людини –– їх дія на території нашої держави номінальна. Загалом прав стало більше, але захищаються вони гірше.
Наша держава знаходиться на шляху розвитку правових демократичних засад. Тому слід відмітити, що саме права людини мають стати міцним фундаментом новітньої України – її справжньою, не видуманою національною ідеєю, – що об'єднає усіх громадян в український народ і соціум, в якому комфортно жити кожній людині, а громадяни пишатимуться своєю державою.
На завершення учасникам круглого столу було запропоновано хореографічну та музичну композиції.


Немає коментарів:

Дописати коментар