Бернард ШОУ

Узагалі говорячи, влада не псує людей, зате дурні, коли вони у владі, псують владу.


середа, 23 березня 2016 р.

До поліції – на екскурсію!
За ініціативи Бульби Тараса Володимировича, для учнів 9-Б класу 18 березня було проведено цікаву екскурсію до Калуського відділу поліції.
Начальник чергової частини розповів дітям, що це серце кожного підрозділу Національної поліції. Калуський відділ поліції має сучасну чергову частину, оснащену моніторами з відеонагляду по всьому місту, електронне табло із місцями несення служби нарядами в місті, про роботу слідчо-оперативних груп, які за повідомленням чергового вирушають на місце скоєння правопорушення. Також тут дітям розповіли про порядок реєстрації повідомлень та заяв про правопорушення і події, реагування на них. Оперативний черговий продемонстрував можливості камер відеоспостереження, які розміщені у відділі.
Переступивши поріг, діти, ніби заворожені, дивилися навкруги, їх цікавило все: куди надходить дзвінок, якщо набрати «102», як виїжджають на місце пригоди працівники поліції, як розшукують злочинців та, певна річ, де їх тримають. Також інспектори відповіли на всі учнівські запитання: як живуть, харчуються, де ночують, чим щоденно займаються громадяни, що потрапили за грати.
Екскурсія продовжилася демонстрацією спеціальних засобів та вогнепальної зброї. З цікавістю діти роздивлялися зброю, амуніцію та спецзасоби, які допомагають полісменам в їхній службі.
Школярам навіть дозволили приміряти бронежилет, каску.
Підлітки були в захваті і приємно враженні гостинністю правоохоронців. По завершенню захоплюючої екскурсії вони подякували за змістовну та дуже цікаву зустріч, можливість побачити реальну діяльність Калуського відділу поліції.
“Проведення подібних екскурсій – надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно продовжувати і надалі, – підкреслила Голинська Надія Андріївна, класний керівник,. – Такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до працівників поліції, адже поліція не караючий орган, а правозахисний ”.

Немає коментарів:

Дописати коментар