Бернард ШОУ

Узагалі говорячи, влада не псує людей, зате дурні, коли вони у владі, псують владу.


неділя, 21 грудня 2014 р.

Впровадження концепції громадянської освіти на базі Калуській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4

Впровадження концепції громадянської освіти на базі
 Калуській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4


1. Запропонувати вивчення курсів «Громадянське суспільство» та «Досліджуючи гуманітарне право» учням 5 – 9-х класів (відповідальні: вчителі історії, права, інших предметів гуманітарного циклу).
2. Продовжити громадянську освіту учнів у старшій школі (10 – 11-х класів) через вивчення предметів «Людина і суспільство» та «Людина і світ», при викладанні яких можна зробити більший акцент на вивченні людини як громадянина, як частини суспільства і держави (відповідальний: вчитель правознавства Голинська Н.А.).
3. Залучення учнів 9 – 11-х класів до практичної діяльності щодо створення осередків громадянського суспільства в нашому місті, школі тощо (відповідальні: класні керівники, адміністрація).
4. Залучення учнів  9 – 11-х класів до поповнення матеріалами кабінету історії, з громадянської освіти та виховання (відповідальні: вчителі історії та права, класні керівники, бібліотекар).
5. Організація протягом року правових ігор, виховних годин, виступів на педагогічних радах та батьківських зборах, дискусій з проблем розбудови громадянського суспільства в Україні (відповідальні: вчителі історії та права, класні керівники, педагоги-організатори, пр. психолог, соц. педагог, адміністрація).
6. Проведення позаурочних семінарських занять з учнями старшої школи з проблем громадянської освіти та виховання (відповідальні: класні керівники у співпраці з працівниками відповідних міських служб та держустанов).
7.Залучення учнів із активною життєвою позицією шкільного життя до занять у  шкільному клубі «Правознавець».

Немає коментарів:

Дописати коментар